روش استفاده از دستگاه زردی نوزاد

 شما یک کیف حاوی دستگاه فوتوتراپی ، سیم رابط و چشم بند دریافت میکنید (عکسهای ۱و۲)

 

کیف حاوی دستگاه فوتوتراپی را روی یک سطح صاف باز کنید دستگاه را خارج نموده و پایه های آنرا به آرامی باز کنید (عکس ۳)

دستگاه زردی نوزاد را روی یک سطح صاف و محکم قرار دهید. فیش یک سر سیم همراه دستگاه را به دستگاه و دوشاخه را به پریز  برق متصل نمایید . (عکس ۴ )

روی پنل دستگاه زردی نوزاد سه گروه دکمه مشاهده میکنید (عکس۵)

مطابق ترتیبی که در عکس ۵ ذکر شده و درپایین نمای بزرگتری از آنرا می بینید باید دکمه ها را استفاده کنید.یعنی :

ابتدا دکمه سبز رنگ روی پنل دستگاه را فشار دهید. سیستم روشن میشود (عکس۶)

سپس دکمه Up را که مربوط به مدت روشن ماندن چراغهاست فشار دهید. هر بار که فشار میدهید زمان ده دقیقه بیشتر میشود (دکمه down برعکس به همین شکل زمان را کم میکند) پس اگر عدد۴ را مشاهده میکنید دستگاه ۴۰ دقیقه روشن خواهد ماند (عکس۷)

بعد از ۶ بار فشار دادن سمت چپ عدد ۱ را خواهید دید که نشانگر یک ساعت است و اگر مجددا فشار دهید عدد سمت راست نشانگر دقایق بیش از یکساعت است . مثلا ۱٫۳  یعنی یکساعت و سی دقیقه (عکس۸) میزانی که مایلید دستگاه روشن بماند را مشخص نمایید. نگران نباشید ، بعدا هر وقت که مایل باشید میتوانید این زمان را بیشتر کنید.

حالا دکمه Start/Stop را فشار دهید تا چراغها روشن شوند (عکس۹).

اگر چراغها روشن نشوند احتمالا مرحله قبل را درست انجام نداده اید پس مجددا زمان را توسط دکمه Up/Down  تنظیم نمایید. در صورت عدم موفقیت یکبار دوشاخه را از برق بکشید و مجددا متصل نمایید.

الان می توانید کودک را زیر دستگاه بگذارید. اگر زیراندازی زیر کودک  میگذارید ضخامت آن از نیم سانتیمتر بیشتر نباشد. ابتدا چشم بند را روی چشمهای کودک گذاشته لباسها را خارج کنید و کودک را فقط با چشم بند و پوشک زیر دستگاه قرار دهید .

لازم نیست روال زمانی ثابتی برای ماندن زیر نور داشته باشید ، کودک را طبق روال همیشگی برای شیر خوردن یا تعویض پوشک خارج کنید و دوباره وقتی آرام یا خواب است زیر دستگاه بگذارید. بدین ترتیب معمولا هر دو تا سه ساعت سی تا چهل دقیقه خارج دستگاه خواهند بود .

دمای خانه را حدود ۲۴ درجه حفظ کنید .چند درجه کم و زیاد اهمیتی ندارد ولی خانه را بخاطر لباس نداشتن کودک زیاد گرم نکنید چرا که لامپها به اندازه کافی حرارت تولید میکنند.

غالبا در هر ۲۴ ساعت اگر کودک بین ۱۲ تا ۱۴ ساعت مجموعا زیر دستگاه باشد کافیست.

ندرتا برخی نوزادان که بیقراری زیادی دارند ممکن است زیر دستگاه نمانند ، سعی کنید بیقراری خفیف را تحمل کنید و نوزاد را حتی الامکان خارج نکنید اما اگر به هیچ وجه امکان  نگهداری کودک نبود این روش را امتحان کنید: یک پارچه ضخیم روی دستگاه بیندازید ، چشم بند کودک را بردارید و او را عمود بر دستگاه بگذارید ، بصورتی که سر بیرون ولی تنه زیر دستگاه باشدوبدین ترتیب سرعت افت زردی کمتر خواهد شد و ممکن است به روزهای بیشتری برای درمان نیاز باشد.

عوارض احتمالی فوتوتراپی شامل شل شدن مدفوع ، قرمز یا پوسته پوسته شدن پوست و گاه برنزه شدن پوست می باشد که همگی گذرا بوده و جای نگرانی ندارند.

طی مدت درمان در صورت بروز مشکل یا سوال خاصی ، میتوانید با تلفن مطب تماس بگیرید (۲۲۶۱۱۷۳۶ و ۲۲۰۰۸۰۳۸)  یا در خارج ساعات کاری یا روزهای تعطیل از طریق دایرکت اینستاگرام مطب ( به آدرس kidsclinic.ir ) با ما در ارتباط باشید.

در پایان درمان ، مجددا به پزشک مراجعه نموده میزان زردی را توسط آزمایشگاه چک کنید تا مشخص شود زردی به اندازه کافی پایین آمده یا خیر. چک زردی در کلینیک مادروکودک توسط دستگاه بیلی چک و بدون خونگیری انجام میشود .

افرادیکه خودشان دستگاه زردی نوزاد را به مطب تحویل میدهند از امتیاز چک زردی و ویزیت نوزاد بصورت رایگان بهره مند میشوند لذا درصورت تمایل میتوانید بدین منظور به کلینیک مادروکودک مراجعه نمایید.

حتی درصورت نرمال شدن میزان زردی نیز باید بخاطر داشته باشید که بهبود فعلی کودک به معنی عدم امکان افزایش زردی نیست و بویژه تا پانزده روزگی همچنان باید به ظاهر کودک از نظر عود احتمالی زردی دقت نمایید. ندرتا زردی پس از پانزده روزگی نیز ادامه می یابد که در آن صورت پزشک کودکتان ، علل احتمالی این مشکل را بررسی خواهد کرد. در پایین میتوانید فیلم آموزش استفاده از دستگاه زردی نوزاد را مشاهده نمایید: